Nyílt levél: Felhívás a Kormány tagjaihoz és a Parlament országgyülési képviselöihez

Minden magyar ember számára megdöbbentö a K&H brókerbotrány, a kirobbanását megelözö fizikai támadás a PSZÁF elnöke ellen. Medgyesi Péter miniszterelnökúr felhívása az ügy alapos kivizsgálására megnyugtató volt. Mégis sajnálatos helyzet állt elö azáltal, hogy a büncselekményt elsödlegesen felismerö és azt nyilvánosságra hozó Szász Károlyt, a PSZÁF elnökét el kívánják mozdítani egy különben független szervezet éléröl. Szász tevékenységét a hazai és a nemzetközi szakmai körök elismerik és támogatják. Szász Károlynak a munkája miatt elszenvedett brutális inzultáció is jogot ad a vizsgálat lefolytatásában való közvetlen részvételre.

A Los Angelesi Magyar Kör nem kíván véleményt alkotni a PSZÁF átszervezését illetöen, mégha nemzetközi szervezetek ellenzik is azt. Viszont bármilyen átszervezését csakis azutánra lehet elfogadni, amikor a brókerbotrány tisztázódott. Az átszervezés hónapjaiban a szervezet müködése erösen korlátozódna, a munkatársak kicserélödése az intézetbeni esetleges számonkérést akadályozná. A brókerügyben bántalmazott Szász Károly elnöki jelenléte a vizsgálatok ideje alatt mindenki számára elemi érdekü kell legyen. Felkérünk ezért minden illetékes politikust, hogy támogassa a PSZÁF elnökét, Szász Károlyt munkájának folytatásában amíg a vizsgálat lezárul. Támogatjuk a Kormányt egy mindenkit megnyugtató kivizsgálás végigvitelében.

Los Angelesi Magyar Kör
2003. november 16.